Veel gestelde vragen

Wie neemt deel aan Enter helpt Enter?
Enter is Enter is een gezamenlijk initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, Hervormde Gemeente, Gereformeerde Kerk, Reggestroom en de Gereformeerde Gemeente.
Maar: alle hulp is welkom bij Enter helpt Enter, ongeacht achtergrond.

Voor wie is Enter helpt Enter bedoeld?
Enter helpt Enter is bedoeld voor iedereen uit Enter of omliggende buurtschappen die behoefte heeft aan een gesprek of hulp, ongeacht leeftijd of situatie.

Wat kunnen mensen verwachten van Enter helpt Enter?
Het gaat om praktische hulp én een luisterend oor. Dus om boodschappen doen of medicijnen halen, honden uitlaten of een praatje en luisterend oor  voor eenzame enternaren etc.

Wordt mijn hulpvraag altijd opgepakt?
Het indienen van een hulpvraag betekent niet dat er recht op hulp ontstaat; We zullen ons best doen om jouw vraag zo goed mogelijk op te pakken, maar we kunnen niet alles oppakken. Sommige vragen zullen buiten ons bereik liggen. We kunnen je dan wel doorverwijzen naar andere instanties die je hierbij mogelijk kunnen helpen.

Hoe kunnen mensen om hulp vragen?
Door te bellen met 06-16864659, via het webformulier of via de email (info@enterhelptenter.nl). 
Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met iemand van je eigen kerkgenootschap, als dit van toepassing is.

Kan ik ook contact opnemen met algemene vragen over het coronavirus (COVID-19)?
Voor meer informatie over het coronavirus en de maatregelen bezoek www.rivm.nl  of bel het landelijke nummer voor vragen over het coronavirus 0800 1351.

De initiatiefnemers...

Vanuit het Evangelie en vanuit Gods liefde hebben we de opdracht om onze naaste te helpen.  Met dit hulpplatform proberen we dit in Enter voor heel Enter op te pakken.
Het maakt niet uit of je wel of niet gelooft of lid bent van een kerkgemeenschap. Het gaat ons erom dat iedereen die hulp nodig heeft als gevolg van de coronacrisis bij ons terecht kan.